miércoles, 21 de abril de 2010

La vall Ferrera







Una de les valls més verges dels Pirineus, la Vall Ferrera(vall del ferro) es troba al municipi d'alins, a la comarca del Pallaras sobirà(provincia de Lleida). Aquí sembla que la típica arquitectura de pedra, fusta i pissarra ens volgués portar a temps passats plens d'encant i tranquilitat.


En varis llocs de la vall es pot llegir:
¡AQUÍ ÉS POPT ESCOLTAR EL SILENCI!
i és així.



El municipi d'Alins està format per les valls dels rius Noguera de la Vall Ferrera i Noguera de Tor. Dels seus aproximadament 184 km² de territori el 94% es troba incluit i protegit pel parc Natural de l'Alt Pirineu. Al seu terreny trobem les montanyes més altes dels pirineus, com per exemple, la Pica d¡Estats, que amb els seus 3.143 metres representa la muntanya més alta de Catalunya, i també hi ha els llacs més alts.

L'activitat econòmica tradicional de la vall es basava en l'extrcció de ferro, l'aprofitament dels boscos, la ramaderia i la pagesia. Aquestes últimes son encara ara una important font d'ingressos per als habitants. Sobre tot es troba la cría de vedells, poltres i corders per la producció càrnica, i l'aprofitament de les terres que comporta.

A totes les alçades trobem una naturalesa de gran bellesa i valor, ja que aquí hi viu una important quantitat d'espècies de flora i fauna protegits, molt rars i emblemàtics.

No hay comentarios:

Publicar un comentario